január

Ebben a hónapban néhány sorozat folytatódik (inkscape, kdenlive). parnote 20 ötletet ad unatkozás ellen (Bored? Twenty Ideas To Help). izto összefoglalta, miért szereti immár majd 10 éve a PCLinuxOS-t (Almost Ten Years Here, and Loving It). És a cikkek:

Komputer hardver 1×1: tápellátás Alapos cikk a tápegység kiválasztásának szempontjairól.

Javíts a házi sörödön a Brew-Target# segítségével, 1. rész  Nem sört főz a PCLinuxOS, csak egy jó recept programmal segít.

Kísérd figyelemmel a HD-d állapotát GSmartControl-lal Jó kis program a magyar fejlesztésű HDSentinel, de Linuxra meglehetősen puritán. Itt van helyette a GSmartControl.

Fail2ban – telepítése és beállítása A Fail2ban átnézi a napló fájlokat pl. /var/log/apache/error_log)  és letiltja a rosszindulatúnak tűnő IP­-ket.

Inkscape oktató: készítsünk iskolatáblát Ebben a részben a keretek létrehozása, kitöltése, speciális írás beillesztése a téma.

Kdenlive 2. rész A nagy tudású videó szerkesztő program ismertetőjének 2. része.

Háttérkép diavetítés bármely asztalhoz Szellemes szkript bármilyen asztal (Desktop) használatához diavetítés beállítása.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .