október

Tudtommal Magyarországon a becsapási kísérletek a következőkben ismertetett formája még nem jelent meg, de nem árt tudni arról, amiről a PCLinuxOS Magazine főszerkesztője a vezércikkben említést tett:

Tudom, hogy a legtöbben valószínűleg mind kaptak „támogatási” hívást valakitől, aki Indiában tartózkodik, és azt mondta, hogy az Ön számítógépe „elutasítja” a frissítéseket, és ennek eredményeként „biztonsági probléma” van a számítógépével. Valójában meg lennék lepve, ha a cikk olvasóinak többsége nem kapna ilyen spam-hívásokat.Ők” azt állítják, hogy háromszor kíséreltek meg „frissítéseket” küldeni a számítógépére, de a „frissítéseket” mindhárom alkalommal elutasították.

Ez ismerősen hangzik? Vagy valami hasonlót kapott? Fogadok, hogy igen. Egy ideje nem kaptam ilyen típusú/műfajú átverési hívást, ez a hívás valamikor  szeptember közepén történt.

NINCS KÉRDÉS, hogy ezek csalók. Soha nem találkoztam „Eric” nevű indiai emberrel. Pusztán az akcentusukról lehet tudni, hogy Indiából származnak. Nevezd aminek akarod, de ez az, ami.

Szerencsére a Magazine októberi száma nem ezzel a témával foglalkozik, nézzük is, mi jót tartalmaz számunkra:

13 nyelven elérhetö a mylive-install súgója: (de magyarul még nem) új installáló program, új segítő (help) fájl, gépi fordítású alapon,

Inkscape oktató: táj készítése: megint egy nagyszerű megoldás, egy tájkép – gyorsan,

Repo Mustra: FreeTube: egy nagyszerű szabad szoftveres YouTube kliens,

Thunar felhasználói müvelet PDF-k egyesítésére: az Xfce fájlkezelője képeségeinek növelése.

Share