Linux-terminál használata fájlkezelöként

Nemrégiben jelent meg a Micro$oft „beismerése”, miszerint a passziánszt és az aknakeresőt azért építették be a Windows-ba, hogy az emberek hozzászokjanak a grafikus környezethez és az egér használatához. Nos, ez olyan jól sikerült, hogy ma már elképzelhetetlen alkalmazás grafikus megjelenés és egérhasználat nélkül. Eközben lassan teljesen elfelejtettük a terminál használatát – pedig az operációs rendszerrel közvetlen kapcsolatot igazán a terminál(ok)on lehet tartani. Seth Kenlon Opensource.com-on megjelent cikkének másodközlése jelent meg a Magazine-ban: Linux-terminál használata fájlkezelöként. Az egészen alapvető parancsok ismertetése számos lehetőséget mutat be. Még azok számára is tartalmazhat újdonságot, akik egyébként rendszeresen dolgoznak terminálon (is).

A szerkesztőségünkben kisebb beszélgetés alakult ki arról, hogy leközöljük-e a cikket, mivel nagyon alapszintű ismertetés. A közlés mellett szólt az is, hogy gyakorló terminál használóként is találtunk benne eddig nem használt, nem is ismert lehetőséget.

Share
A bejegyzés kategóriája: Magazin
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

6 Responses to Linux-terminál használata fájlkezelöként

  1. Tamás Szekeres szerint:

    Haliho!

    A cikkben van egy furán elgépelt szakasz:
    Ugyanakkor a terminálban s folyamat egy kicsit másképpen néz ki. Ahelyett, hogy egy könyvtáret nyitnál meg, egy adott helyre ugrasz.

    Légszi nézz rá, és javítsd, mert egyébként érdekes cikk.

  2. janu szerint:

    Kijavítva, helyére rakva. Még egyszer köszönöm az észrevételt.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .