Vegyes

Az itt közölt írások általában szerkesztett  anyagok (pl. összefoglalók), vagy egy-egy honlapról származó fordítások. Bár nem feltétlenül PCLinuxOS-t használó személyek készítették, de kedvenc rendszerünk alatt is jól működő megoldásokat mutat be.

Hogyan (és miért) telepítsünk Linuxot Chromebook-ra Az angol Ars Technika UK folyóíratban megjelent cikk „haladóbb” felhasználóknak a Chromebook-ra telepíthető Linux megoldásról.

„Halálos” parancsok Linuxon A MakUseOf honlap sok érdekes cikket tartalmaz különböző operációs rendszerekkel és más témákkal kapcsolatban. Ez a cikk a Linux egyes veszélyes parancsairól szól.

GRUB2 és multiboot Korábbi cikkek megemlítik, hogy a GRUB-legacy (azaz a hagyományos GRUB) fejlesztése leállt. Floris Vanderhaeghe cikkének jó összefoglalója toroka tolmácsolásában.

Konqueror tippek és trükkök egyáltalán nem meglepő módon a török OpenSuSE honlapról származó cikket lehet olvasni a kio_slave használatáról.

A török számítástechnikai kultúra mérföldekkel van előttünk. Számos területen alkottak maradandót, személyes élményem az ORACLE által közzétett diplomamunkák között fellelt számos rendszertechnikai szkript, török szigorlók billentyűzetéről.

Saját PCLinuxOS remaster – mylivecd-velToroka összefoglalója saját CD (DVD) készítésről. Az alap a futó PCLinuxOS rendszerünk.

Kilenc LibreOffice kiterjesztés a PCLinuxOS Magazine 2014. augusztusi számában megjelent LibreOffice cikkhez kiegészítésként.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .