Adminer – több, mint frankó!

Írta: Shawn Powers

Szerkesztette

Hazai, Géza


2014. július 17.

Mindig szerettem PHPMyAdmin-nal menedzselni a MySQL adatbázisokat. Web-alapú, igen robusztus és erős, amilyent én bármikor is akartam. Vagyis egyszerűen tök jó. Ma azonban felfedeztem valami jobbat, félelmetesebbet: Adminer. Habár alapjaiban megfelel a PHPMyAdmin-nak, sokkal egyszerűbb és masszívabb. Hogyan lehet egyszerre mindkettő? Az Adminer web-oldalán található egy nagyszerű funkcionális összehasonlítás: http://www.adminer.org/en/phpmyadmin.

adminer
Számomra a felülete egyszerű, könnyen kezelhető, élményszerű. Azt is szeretem, hogy az installálás egy egyszerű php fájl elheylezése, és azt is, hogy támogat más adatbázis rendszereket, mint pl. Postgres. Nem kell szégyellni, ha valaki jobban szereti a web-es felületet, mint a parancssort. Végtére is én egy ideje teljes adatbázis gyüjteményt kezelek egy egyetemen és előnyben részesítem a Web- alapú felületet. Ha ugyanígy szereted, mint én, szeretni fogod az Adminer-t. Tölts le egy példányt a http://www.adminer.org címről.

Shawn Powers a Linux Journal társszerkesztője. megtalálható az IRC csatornán vagy a Twitter-en.

Share
A bejegyzés kategóriája: Egyéb írások
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..