10 tipp otthona Wi-Fi-vel való teljes lefedésére

szívességből: PCWorld-ből

Manapság már nem zárkódhatsz el a Wi-Fi használatától, és ha a teljes otthonod Wi-Fi lefedettségű, mi jobb lehet az életben?

Sanchari Banerjee, EFYTIMES News Network

2014. augusztus 29., péntek
A vezeték nélküli hálózat mindenütt a világon bővül, és ma már nélkülözhetetlenné vált. Nemcsak a számítógép, de az okos telefon, a tablet, okos TV, otthoni automata rendszerek – mindennek szüksége van Wi-Fi kapcsolatra. Vagyis nem korlátozhatod a Wi-Fi használatodat. Hogy minél szélesebb körben használhasd, bemutatunk 10 tippet, amivel az egész otthonodat Wi-Fi-re kapcsolhatod.

1. tipp

Meg kell arról győződni, hogy a legjobb helyet választottad a vezeték nélküli csatlakozási pontnak, más néven AP[1]-nek. A vezeték nélküli AP és a router olyan helyen legyen, ami legközelebb van az otthonodhoz. Ez különösen akkor fontos, ha tobb szintes épületben vagy. Lehetőleg ne tedd a pincébe a vezeték nélküli AP-t. Minél alacsonyabbak az akadályok, annál jobban bővítik az AP sávszélességét.

2. tipp

Te is végezhetsz helyszini felmérést, melyik Wi-Fi csatornát használják a legkevésbé a környékeden. A legjobb teljesítmény eléréséhez csak a legkevésbé zsúfolt csatornát kell használni. A legjobb adatfolyamhoz a legkisebb átfedés kell.

3. tipp

A routered gyártója rendszeres időközönként új firmware-t bocsájt ki a biztonság növelésére és a gyorsabb működéshez. Rendszeressé kell váljon a gyártó honlapjának minden hónapban való meglátogatása, hogy naprakész legyél az új firmware kiadásokkal. Egyyes routerek felhasználói felületén található olyan eszköz, amivel a feladat egyszerűbb. Ha frissíted a firmware-t, csak követned kell a gyártó utasításait.

4. tipp

Ismerned kell a hálózati csatlakozásod mindkét oldalát