Saját Open Street térkép szerkesztése

Ez a cikk egy igen érdekes alkalmazást mutat be, amivel saját térképet lehet készíteni, illetve meglévő térképet, vagy -részletet lehet adatokkal kiegészíteni (térinformatikai adatbázist frissíteni)  Saját Open Street térkép szerkesztése.

A PCLinuxOS tárolójában nincs ilyan csomag, de a Java Web Start program segítségével könnyen telepÍthető. Ezt a cikk is megemlíti, de nem említi Linux alatt kiadandó parancsról. Ez eljárás a következő:

  1. Le kell tölteni a josm.jnlp fájlt,
  2. terminálból, vagy olyan fájlkezelőből, amiből közvetlen parancs kiadható a megfelelő könyvtárban a következő parancsot kell kiadni:
    javaws josm.jnlp

Az alkalmazás letölti a legfrissebb változatot és kihelyez egy ikont az asztalra, amivel a JOSM könnyen indítható lesz. Elvileg a parancs újra kiadásával az esetleges újabb verzió is letöltésre kerül.

A Linuxon való futtatáshoz gyakorlati tanácsok itt tekinthetők meg. Külön felhívjuk a fegyelmet az <Alt> billentyű beállítására, ami a cikkből nyíló linken olvasható, de közvetlenül innen is elérhető.

Share
A bejegyzés kategóriája: Egyéb írások
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .