Az ingyenes VirtualBox új verziója már elérhető

Eredeti cikk: Eine neue Version der freien Virtualisierungslösung Virtualbox ist verfügbar.

Írta: Oliver Frommel, megjelent az Admin Magazin-ban október 16-án.

Az ORACLE ingyenesen elérhetővé tette a VirtualBox virtualizációs megoldás 4.3-as verzióját. Új szolgáltatásként található benne az aktuális rendszerek támogatása, mint a Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 és a Mac OS X 10.9. Megjelent az érintő képernyők támogatása Windows 8.1 alatt. Vendégrendszerként az Ubuntu vagy a Fedora esetében a 3D-s hatások gyorsabban működnek.

Új lehetőség a vendégrendszerek NAT-on (Network Address Translation – hálózati címfordítás) keresztüli tetszőleges elérése. Az IPv6 most már a bridge-elt, hoszt, a belső és az új NAT-megoldás esetében is működik.  A beépített RDP szerver távoli asztal hozzáférést biztosít akár IPv6 vagy IPv4 címzéssel.

A VirtualBox beszerezhető szabad szoftverként GPL2 licenc alatt, vagy kereskedelmi szoftverként az ORACLE-től. Az Extension Pack (kiegészítő csomag), ami többek között a virtuális USB 2.0 eszközök, a virtuális távoli asztal protokol (VirtualBox Remote Desktop Protocol – VRDP) és a kísérleti PCI Passtrough Linux alatti kezelését biztosítja, magán használatra ingyenesen elérhető.

Share
A bejegyzés kategóriája: Desktop, Egyéb írások
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .