Repo mustra: AbiWord

Ma már nem jelenthető ki, hogy egy szövegszerkesztő egyik vagy másik informatikusi csoport mindennapos eszköze. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy még a bonyolultab kiadványszerkesztők is az egyszerű felhasználó kezében csodafegyverré válhat. Ez igaz CgBoy legújavv vizsgálatának tárgyára is: Repo mustra: AbiWord, Az AbiWord majdnem 25 éve jelent meg a szabad szoftveres közösségben, és eredetileg a MS-Word-del szembe kínált alternatívát. Persze azóta sok víz folyt le az összes folyókon, háttérbe is szorult. Azonban megtartotta e legfontosabb tulajdinságát: könnyűsúlyú, gyors. Számos, ma már mindennapos tulajdonságát megőrizték, újakkal kibővítették. A cikk jó párat fel is sorol. Hatékony eszköz lehet.

Szerkesztői megjegyzés: évekig használtam, munkahelyemen mérsékelt sikerrel sikerült elterjesztenem. sajnos azonban csoportos munkára csak körülményesen fogható, így lassan ki is kopott. Nincs változás követője még most sem. De a WYSIWYG (What You Say Is What You Get) elvhez elég közel áll, önálló (értsd: egyszemélyes) munkára kiválóan alkalmas.

Share
A bejegyzés kategóriája: Magazin
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .