PDF-fájlok manipulálása, parancssori stílus

Ahogy ígérte parnote, a Magazine főszerkesztője, megírta a pdf kezelő cikksorozatának 3. részét is: PDF-fájlok manipulálása, parancssori stílus. A cikk elég sok alkalmazásra kitér, természetesen elsősorban azokra, amelyek letölthetőek a PCLinuxOS tárolójából. A cikk-kel kapcsolatban azonban két megjegyzésünk van:

  1. Megértjük parnote viszolygását a (La)TeX-től, de nem fogadjuk el. Nem véletlen, hogy más (elsősorban Debian alapú) disztribúciókban a pdf manipuláló programokat már a TeX-live részeként tárolják és telepítik, mivel működésük szervesen kapcsolódik a (La)TeX-hez,
  2. A tükörbe forgatású pdf ismeretének hiánya viszont már komolyabb hiba. Elég baj, hogy fogalma sincs, mire való. Kedves parnote, úgy látszik még nem voltál olyan előadáson, ahol az előadó háta mögött vetített képre nem vetül az előadó árnyéka. Ez azért van, mert a vászon (üveg) mögül vetítik a képet! Ezért kell tükörbe fogatni, tudod?
Share
A bejegyzés kategóriája: Magazin
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .