A 7-Zip 24.03 javításokat tartalmaz a Linux-felhasználóknak

Írta: Tim Schürmann
Linux Magazine online – 2024. március 28

Míg a 7-Zip Windows-os változata grafikus felhasználói felülettel is elérhető, Linux felhasználók számára továbbra is csak a parancssori verzió létezik. Ez egy új RISCV-szűrőt kínál, ami javítja a RISCV architektúra alapú futtatható fájlok tömörítési arányát.

A „-smemx{size}g” paraméter használható a rendelkezésre álló memória korlátozására vagy növelésére a RAR-archívumok kicsomagolásakor. Erre például akkor van szükség, ha egy RAR archívum szótára eléri a maximálisan megengedett 64 GB-os méretet, és ezért meghaladja a 7-Zip által feltételezett szabványos 4 GB-ot.

A „-slmu” paraméter használatával a 7-Zip az időket UTC formátumban jeleníti meg a helyi idő helyett. Végül a 7-Zip újra megnyithatja az ISO képeket – ez a Z-Zip 24.02 hibája miatt nem volt lehetséges.

A 7-Zip 24.03 továbbra is béta verzióként van megjelölve a honlapján. A 23.01-es verzió még mindig az utolsó stabil verzió.

Share
A bejegyzés kategóriája: Egyéb írások
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .