Vissza az iskolába Linux-szal

Szeptember = iskola kezdés, mindegy, milyen szinten. Állandó téma a „beiskolázási költség”. E havi cikkében parnote összefoglalja (még ha időnként nem sajnálja a szavakat gondolatai kifejtéséhez) azokat az előnyöket, amelyek az oktatásban használható Linuxos szoftverek alkalmazásából adódnak: Vissza az iskolába Linux-szal. Más kérdés, hogy a Microsoft világszerte kifejtett lobbi tevékenysége következtében sok helyen (Magyarországon is) a Windows különböző verzióit teszik kötelezővé, holott Linuxon is léteznek olyan megoldások, amelyek a drága szoftvereket térítésmentes helyettesítővel váltja ki – és mégis betartható az oktatási intézmény által támasztott formátum-követelmény.

A cikk sok elemet felsorol, de nem mindent. Érdemes lehet a megszokott Windows-os programok szabad szoftveres megfelelőit keresni – megéri. Ebben a témában ajánljuk megnézésre a HUP-on 17(!) éve megjelent beszélgetést – Windows-os programok alternatívái Linuxon (Kubuntu 6.06): telepítés, beállítások, javaslatok.

Share
A bejegyzés kategóriája: Magazin
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .