Új remaster

Módosítva! A változást pirossal kiemeltem.

Tomi37 elkészítette a PCLinuxOS 32 bites és 64 bites KDE változatát 2014. február 4-ig frissítve, magyar lokalizációval. Letölthető: iso tárolóból, az md5 ellenőrző összeg szintén. Mindkét változat letöltése:

A korábbi .iso fájlok is itt találhatók: http://empire.janu.hu.

A telepítés a szokásos:

  1. A letöltött .iso-t ellenőrizni kell a következő paranccsal:
    • Linuxon: md5sum -c PCLinuxOS32_KDE_2014.iso.md5
    • Windows-on a Total Commander-rel

    A PCLinuxOS32_KDE_2014.iso.md5 fájlnak ugyanebben a mappában kell lennie!

  2. Az .iso-t ki kell írni egy DVD-re (K3b, brasero vagy más DVD iró programmal, Windows-on pl. Nero).
  3. A számítógépen betöltő egységnek a CD/DVD olvasó egységet kell megjelölni (ezt a BIOS-ban lehet, alaplaponként változhat a betöltéskor használatos billentyű, amivel a „Beállítások”-ba lehet jutni, az újabb alaplapokon ideiglenesen is ki lehet jelölni a betöltő eszközt).
  4. Újraindításnál már a DVD-ről betöltve a rendszert ki lehet próbálni, majd az „Install” ikonra kattintva telepíthető a rendszer. FONTOS! Lehet a Windows mellé külön particióra is tenni!

Alapértelmezetten a következő felhasználók érhetők el:

Rendszergazda:
név: root
jelszó: root

Felhasználó:
név: guest
jelszó: guest

A készítő külön jelezte:

A teljes KDE konfigurációt belepakoltam a /etc/skel mappába, így telepítés után is ezek a beállítások lesznek (téma, háttérkép, kde beállítások).

Egy kép a rendszerről: PCLinuxOS32 KDE 2014

A 64 bites változathoz fűzött megjegyzése:

Tesztelve a telepítés és a működés is, egyedül a chrome nyavalygott, mivel számomra ismeretlen okból futtatott egy munkamenetet miután elindítottam a
mylivecd-t. De csak engedélyezni kell a futtatást a felugró ablakban megnyitásnál és már működik is. Valamint a Conky talán kissé világosra sikeredett. Persze ez könnyen orvosolható, csak a .conkyrc-ben kell módosítani a színkódokat. Ezen apróságokat leszámítva tökéletes.

Share
A bejegyzés kategóriája: DVD, KDE4
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .