Salix 14.0.1 ratpoison: Linux egérgyűlölőknek

Eredeti cikk: Salix Ratpoison 14.0.1: Linux für Maus-Hasser
Megjelent: Linux-Magazin online, 2013. október 30., írta Mathias Huber

A Salix 14.0.1 Ratpoison a Slackware alapú disztribúció különkiadása: teljesen egér nélkül működik.

Ez a Ratpoison által használt ablakkezelővel lehetséges, annak ellenére, hogy az az X11-hez kötődik, de „nem függ vastag könyvtáraktól, semmi grafikus csili-vili, ablakdekoráció és nincs rágcsálófüggőség”. A Salix Ratpoison felhasználója közvetlenül Linux-konzolba érkezik, az „X”-et startx paranccsal indítja, és mindent csak a billentyűzeten képes elvégezni. A <Ctrl>+<T>+<?> billentyűkombináció a Sugót (segítséget) jeleníti meg, a <Ctrl>+<T>+<C> egy teminált nyit.

Ez a munkamódszer alkalmas az elérhető alkalmazások használatára. Szövegfeldolgozásra a Wordgrinder szolgál, a levelezőprogram  az Alpine, böngészőként a Vimprobable2 szolgál. Felajánlja a Gnome Commandert és a Midnight Commandert fájlkezelőnek, a felhasználó zenét hallgathat a Music On Console használatával, videót nézhet a  Whaaw Media Player-rel, de kívánságra helyettesíthető az MPlayer2-vel. A rendszer konfigurálásához a Reposetup való, amivel a felhasználó a csomagforrásokat is konfigurálhatja.

További információkat a Release information-ban (angol) lehet olvasni. Itt található link a 32 és 64 bites számítógépekhez való CD képmásokhoz. A 32 bites változat felajánl PAE nélküli kernelt régi számítógépekhez.

Share
A bejegyzés kategóriája: Egyéb írások, rendszer
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .