WPS Office – a nagy durranás

Fordítóink/szerzőink szembe kerültek ezzel az irodai programcsomaggal. Két lényeges dolgot kell tudni róla:

  • korábban Kingsoft néven volt elérhető, elsősorban mobil eszközökre
  • kínai fejlesztés, ami nem egyfajta lebecsülő jelző, sőt – ismerve a kínai szoftver fejlesztés eredményeit – igencsak alapos munkát takar.

Vizsgálataink elsőrendű szempontja az volt, hogy mennyiben ad többet a MicroSoft irodai csomagjánál (figyelembe véve, hogy nem fedi le annak teljes kínálatát), illetve mennyiben tekinthető a LibreOffice vetélytársának.

A cikksorozat első három része a Writer alkalmazást ismerteti, de sor kerül a további két nagy elem (a Presentation és a Spreadsheet) áttekintésére is.

Writer

Első rész: ez tartalmazza a programcsomag beszerzési lehetőségeit és a beállítások áttekintését: Telepítés és beállítás.

Második rész: áttekintjük a Writer menürendszerét – most még csak a legalapvetőbb funkciókat: Writer menü I. rész.

Harmadik rész: a menünek azokat a részeit tekintjük át, amelyek az igényesebb feldat-elvégzést szolgálják: Writer menü II. rész

Presentation

A bemutató-szerkesztő vizsgálata – hasonlóan a Writer-hez – elsősorban a lehetőségeket mutatja be a menükön keresztül: A WPS Presentation bemutatása

 

Share
A bejegyzés kategóriája: Egyéb írások
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .